Kennismaking met Mindfulness

Minder stress, meer genieten 

Velen van ons worstelen met stress, op het werk en/of thuis. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Je kunt leren effectief en bewust om te gaan met wat zich voordoet en van de automatische piloot af te stappen. Mindfulness brengt je terug naar het hier en nu. Je kunt belemmerende gedachten, emoties en spanning sneller herkennen en gemakkelijker loslaten. Deze workshop is een eerste kennismaking met methodieken die zeer effectief zijn gebleken bij (werk)stress, burn-out, angst, piekeren, vermoeidheid, slapeloosheid en negatieve stemmingen.

Neurowetenschap bewijst dat het beoefenen van mindfulness niet alleen stress vermindert, maar letterlijk je brein verandert! De meest opzienbarende bevinding in het onderzoek: na acht weken mindfulness meditatie verandert het brein en ontstaat er nieuwe grijze massa.
De amygdala, het vecht- of vluchtgedeelte van het brein dat een belangrijke rol speelt bij angst en stress, werd kleiner bij mensen die deelnamen aan het 8-weekse programma. De neuroplasticiteit van de hersenen is inmiddels al enige tijd aangetoond. Kortom, wanneer je leert om de regie over je eigen leven te voeren en minder geleefd te worden door oude gedragspatronen, dan zal je meer voldoening ervaren in je (werkend) bestaan.

Maximaal 12 deelnemers
Workshopduur +/- 3 uur

Trainer: Gerda Caris